Denne nettleseren betaler deg for å se annonser

Annonser er et faktum for livet på internett.

Annonsører vil at du skal se dem fordi oppmerksomheten din gir dem en sjanse til å påvirke beslutningene dine, og til slutt hvordan du bruker pengene dine. Hvis du er som de fleste, ignorerer du vanligvis, lukker eller hopper over de fleste annonser.

Sannheten er at din oppmerksomhet er verdifull- så hvorfor skal du gi den bort gratis?

Nettleseren

Dette var tankegangen hos Brave, en nettleser designet som direkte svar på problemene de så med den nåværende internettmodellen.

Deres hovedmål er brukermyndiggjøring og tillit gjennom åpenhet og økte personverntiltak (inkludert blokkering av datatrackere som standard). Ironisk nok inkluderer dette også muligheten til å blokkere annonser helt.

Konseptet

  • Brukere som velger å tillate annonser får et klart insentiv: se dem og få kompensert gjennom deres innovative Brave Rewards-program.
  • De gjør det til og med praktisk å engasjere seg i annonsene ved å la deg tilpasse hvordan og hvor de vises (tenk: push varsler).
  • Alle brukere som melder seg på, får en unik lommebok der de mottar månedlige utbetalinger for annonsene de ser på (70 % av annonseinntektene).

Belønninger kommer i form av BAT (Basic Attention Tokens), en Etheriumteknologibasert verktøy token which kan konverteres til kryptovaluta, USD, EUR, eller andre fiat valutaer gjennom deres partnerskap med den brukervennlige multi-asset plattform Uphold.

Hvordan det fungerer

  1. Last ned Brave
  2. Aktiver Brave Rewards enten under velkomsttouren, eller ved å gå til belønningsinnstillingene enten via hovedmenyen eller det trekantede belønningsikonet
  3. Sørg for at Modige annonser veksles på
  4. Bekreft lommeboken din ved å koble den til Uphold-kontoen din

Når du er bekreftet, står du fritt til å ta ut inntektene dine, eller sett inn BAT.

Vent - Hvorfor sette inn midler?

Et annet viktig aspekt ved Brave's Reward-programmet er muligheten til å direkte støtteskaperne av innhold du bruker regelmessig på nettet.

Nærmere 300 000 har registrert seg hos Brave, noe som betyr at de kan bli "tipset" direkte av folk som liker det de produserer.

  • Alle deler av BAT du tjener på å se annonser kan rettes til skapere du velger, hvis og når du bestemmer deg for å gjøre det- selv uten å bekrefte lommeboken din.
  • Hvis du er bekreftet, kan du overføre ekstra penger til BAT og bruke dem til å supplere annonseinntektene dine for å vise din takknemlighet for innholdet du liker.

Bedre annonser

Til slutt, noen ord om annonsene selv.

Mens tradisjonell annonsering er avhengig av profilering gjennom brukerdataoverføring til skyen (for sporing, deling og inntektsgenereringav tredjeparter), prioriterer Braves tilnærming personvern ved å lagre data lokalt for å forhindre lekkasjer.

Ved hjelp av maskinlæring og direkte tilgang til en brukers lokalt lagrede surfeaktivitet, kan annonseserveren matche den mest relevante annonseringen fra their egen katalog til hver bruker, slik at du kan bli overrasket over å finne ut at annonsene du ser på, faktisk er av interesse for deg.

Hvis det ikke er nok å få betalt for å se relevante annonser for deg, har Brave enda mer å tilby. Sjekk ut Chromes konkurrent-med-en-samvittighet, og du vil finne mer enn én grunn til å bytte.